Αφιέρωμα στη φιλία

Ατζελίδη Ιωάννα-Γιακουμάτου Άννα
Καλογεράτος Χάρης
Βιβλάκη Αιμιλία-Λέρα Χριστιάνα
Μεσολωρά Στάμω-Γαλιατσάτου Κωνσταντίνα

 

 
   
 

Grafiti του μαθητή Τουλάτσι Τζέσιαν 

 
 

Οι εντυπώσεις των  μαθητών μας από για την επίσκεψη στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Η  εκδρομή  ήταν πολύ ωραία. Ξεκινήσαμε  το Σάββατο  που ήρθε  το λεωφορείο να μας πάρει και πήγαμε στο λιμάνι του Πόρου, ανεβήκαμε στο πλοίο, όπου εκεί κάναμε πολλές πρόβες για το τραγούδι και κατά τις  12 το μεσημέρι φτάσαμε  στην Αθήνα. Ξεκουραστήκαμε λίγο στο ξενοδοχείο  και μετά πήγαμε κατευθείαν στο Γαλλικό  Ινστιτούτο Αθηνών. Εκεί  παραλάβαμε τα βραβεία (χρυσά μετάλλια και τσάντες ). Τη στιγμή που παιζόταν το βίντεο μας  χαρήκαμε πάρα πολύ και όχι μόνο επειδή άρεσε στο κοινό αλλά επειδή πήραμε το μεγαλύτερο  χειροκρότημα οπό τα άλλα σχολεία. Όταν τέλειωσε η απονομή των βραβείων πήγαμε στα εργαστήρια και κάναμε διάφορες  δραστηριότητες, όπως το θεατρικό που έκανα με έναν φίλο μου . Το διασκεδάσαμε πάρα πολύ. Μετά επιστρέψαμε  πίσω  στο ξενοδοχείο  και κάθε παιδί πήγε στο δωμάτιό του. Την επόμενη μέρα, ξυπνήσαμε νωρίς, φάγαμε στο ξενοδοχείο και μετά επισκεφθήκαμε το μουσείο της Ακρόπολης, όπου είδαμε διάφορα εκθέματα και κάναμε έναν διαγωνισμό, όπου νίκησε ο Νίκος Βασιλάτος. Χαρήκαμε και μάθαμε καινούργια πράγματα για την ιστορία μας  ακόμα και όσοι είχαν ξαναπάει. Μετά την επίσκεψή μας ανεβήκαμε στο λεωφορείο μας και πήγαμε στην Κυλλήνη, όπου πήραμε το πλοίο για Πόρο και στο καράβι ακούγαμε διάφορα τραγούδια. Κατεβήκαμε από το λεωφορείο και γυρίσαμε πίσω στο 2ο Γυμνάσιο, όπου περίμεναν οι γονείς μας.
 Μεσσάρης Στέφανος

Γεια σας!
Το όνομά μας είναι Σεσίλια και Παολίνα.
Όταν μάθαμε ότι κερδίσαμε τον διαγωνισμό ενθουσιαστήκαμε πάρα πολύ. Η κ. Κύζα μας ενημέρωσε ότι μας προσκαλούν στην Αθήνα για την απονομή των βραβείων μας. Επισκεφτήκαμε το Γαλλικό Ινστιτούτο .Είχε έρθει η σειρά μας να ανέβουμε στην σκηνή για να βραβευτούμε. Όλοι μας χειροκροτούσαν και εμείς χαμογελούσαμε. Προσφέραμε στις διοργανώτριες μάντολες από την Κεφαλονιά, για να πάρουν μια γεύση από αυτό το υπέροχο νησί .Πήγαμε στα εργαστήρια , παίξαμε και ζωγραφίσαμε και είδαμε αυτά που είχαν  δημιουργήσει τα παιδιά. Μετά πήγαμε στο ξενοδοχείο και ξεκουραστήκαμε .Την επόμενη μέρα επισκεφτήκαμε το Μουσείο της Ακρόπολης .Όλα τα εκθέματα ήταν πολύ φανταστικά, ακόμα και  η δημιουργία των αγαλμάτων. Επίσης βγάλαμε αρκετές φωτογραφίες αναμνηστικές για να θυμόμαστε αυτές τις όμορφες μέρες που περάσαμε στην Αθήνα.

Σεσίλια Βαλλιανάτου, Μετούση Παολίνα

Γεια σας! Με λένε   Νίκο  Βασιλάτο.
Πριν  λίγες  μέρες, συγκεκριμένα το Σάββατο  17  Μαρτίου  έζησα μια  πολύ  ωραία  εμπειρία. Ποια ήταν αυτή; Η επίσκεψη  μας στο Γαλλικό ινστιτούτο Αθηνών. Πώς και γιατί πήγαμε εκεί είναι μια ωραία ιστορία που αξίζει να σας διηγηθώ. Το τμήμα μου λοιπόν κέρδισε ένα διαγωνισμό Γαλλοφωνίας και έπρεπε να πάμε να βραβευτούμε. Ξεκινήσαμε λοιπόν Σαββάτο πρωί  για να πάμε στην Κυλλήνη. Στη διαδρομή για Πόρο συναντήσαμε τα άλογα του Αίνου, ήταν φοβερή εμπειρία! Λίγο πριν τον Ισθμό σταματήσαμε να φάμε . Ήταν πολύ ωραία! Φτάσαμε στις 12 το μεσημέρι και αφού περάσαμε από το ξενοδοχείο  για να αφήσουμε τα πράγματά μας,  πήγαμε στο Γαλλικό Ινστιτούτο .Περάσαμε στο προαύλιο που ήταν πολύς κόσμος  συγκεντρωμένος .Είχαν έρθει παιδιά από διάφορα σχολεία της Ελλάδας για να βραβευτούν το καθένα στην κατηγορία του .Γύρω στις 12:30 μπήκαμε στο αμφιθέατρο και περιμέναμε τη σειρά μας. Ήμασταν όμως τελευταίοι στη σειρά από το πρώτο γκρουπ. Όσο πλησίαζε η ώρα για τη σειρά μας,  όλοι είχαμε πολύ άγχος και αγωνία γιατί θα έπρεπε να ανεβούμε και  να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε μπροστά σε όλους. Ευτυχώς, όμως, δεν υπήρξε χρόνος  και δεν το κάναμε. Πήραμε μόνο τα μετάλλιά μας και κάτι τσάντες δώρο-ευτυχώς τις καλές. Μετά βγήκαμε έξω που είχαν μπουφέ και μετά ξεναγηθήκαμε σε όλους τους χώρους. Πιο ωραία ήταν όταν κάναμε γκράφιτι. Επειδή όμως είχαμε κουραστεί φύγαμε και πήγαμε στο Εμπορικό κέντρο Αμαρουσίου. Εκεί παίξαμε, φάγαμε και κάναμε βόλτα. Αργότερα γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Την άλλη μέρα πήγαμε στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ήταν πολύ ωραία. Γύρω στις 12  όμως ξεκινήσαμε για να γυρίσουμε πίσω. Στο καράβι είχαμε και έναν διαγωνισμό που είχε ξεκινήσει από το μουσείο και τον κέρδισα εγώ αλλά το βραβείο το έδωσα στο Στέφανο γιατί στεναχωριόταν που είχε ξεχάσει το δικό του χαρτί μέσα στο λεωφορείο. Πέρασα πολύ ωραία και μακάρι να είχαν έρθει όλοι οι συμμαθητές μου.

 

         
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή